NYHET! MediYoga

posted in: Nyheter | 0

Anmäl dig redan nu till yogakurserna i januari!

Utöva yoga hos oss med vår härliga yogainstruktör Mia Regnér.
Läs mer om Mia och titta in på hennes hemsida här.

 

Klassisk yoga

Yoga är ett system där man genom fysiska kroppsställningar, andningsövningar, avslappning och koncentrations- och meditationstekniker skapar balans mellan kropp och själ. Ordet yoga är sanskrit och betyder förening och balans: yoga syftar till att skapa balans mellan kropp och själ. Regelbunden yogaträning ökar förmågan att lära sig att lyssna inåt och ökar medvetenheten om vad som händer inne i kroppen och i sinnet: våra omedvetna beteenden och mönster kommer upp till ytan och med yogan upptäcker vi så spänningar och blockeringar i kroppen och i sinnet. När vi väl har blivit medveten om dessa kan vi med hjälp av de olika yogasystemen komma till rätta med svårigheter och öka upp hälsa och välbefinnande.

Ett pass med klassik yoga kan se ut så här:

Liggande avslappning: vi börjar alltid liggandes på golven med en kortare stund av avslappning allt för att kropp och sinne ska hinna landa

Andningsövningar: liggandes eller sittandes tränar vi oss genom olika andningstekniker med fokus på yogi-andning

Asanas/kroppsställningar: vi sträcker, tänjer och mjukar upp kroppen genom olika kroppsställningar – stående, liggande eller sittandes asanas utefter ett helhetskoncept där hela kroppen får ta del.

Avslappning/guidad meditation: vi avslutar yogapasset med en lite längre liggande avslappning där vi tränar upp vår förmåga i att lyssna inåt och vara alldeles stilla, till både kropp och själ.

tisdagar 17.00 – 18.00

Meditativ yoga med inslag av YinYoga (stillsam yoga)

Denna yoga kommer att vara en lugn och stillsam yoga, mycket för att släppa fysisk och mental stress.

Vi kommer mest att vara i sittande och liggande positioner, det kan dock förekomma även stående kroppsställningar.

Under passet kommer vi att mjukt gå in i en position, stanna i positionen en lite längre stund där vi då fokusera på andningen och genom detta låta musklerna slappna av helt. Denna fokusering kommer att hjälpa kroppen till att komma djupare in i de olika kroppsställningarna.

Under passet kommer vi att utöva olika yogastilar men ofta med inslag av Yinyoga där man fokuserar på det innre i kroppen: skelett, bindväv, leder, ligament och inre organ.

Denna mer meditativa form av yoga är ett bra komplement till fysisk träning eftersom yogan ökar smidighet i kroppen och med detta är det lättare att undvika skador.

Yogan är anpassad så att den passar vem som helst: gammal som ung, smidig eller osmidig, vältränad eller otränad, van yogini eller helt nybörjare inom yogafilosofin.

onsdagar 08.45 – 09.45

Nyhet – MediYoga (medicinsk yoga) för det kvinnliga hormonsystemet

Vi styrs livet igenom av våra hormoner, och när det gäller oss kvinnor så svänger vårt hormonsystem hela tiden vilket gör att kropp och sinne påverkas på olika sätt.

Många har besvär men hittar inte rätt hjälp – många har besvär som är hormonrelaterade men vet kanske inte ens om att besvären är kopplade till just hormonerna.

Genom detta är det många kvinnor som tappar kontakten med sitt innersta och vad som är viktigt.

Här på denna MediYoga-kurs jobbar vi konkret med hormonsystemet och vi lär oss hur vi kan vitalisera och balansera hormonerna genom olika övningar så att vi mår bra genom livets olika faser.

Hormonsystemet är enligt yogiskt synsätt länken mellan kropp och själ!”

onsdagar 10.00 – 11.00